Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ζυμαρικά ala Andre


Και τα δυο παιδιά μου τρελαίνονται τόσο πολύ για ζυμαρικά που αν ήταν δυνατόν να τρώνε μόνο αυτά καθημερινά, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα για να ζήσουν.
 
Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα μία εύκολη και απλή συνταγή με πένες την οποία τροποποίησα στα μέτρα τους. Εάν είσαι και εσύ λάτρεις των ζυμαρικών τότε πρέπει να δοκιμάσεις την συνταγή που ακολουθεί και σίγουρα θα σου μείνει Α Ξ Ε Χ Α Σ Τ Η.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • λίγο λάδι (για το τσιγάρισμα)
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μικρές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες.
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.γ. κοφτό, αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάριδο
  • 5 φλυτζάνια γάλα (Είναι περίπου1½ λίτρο γάλα)
  • 1 συσκευασία πέννες (προσωπικά χρησιμοποιώ πέννες της Barrila)
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι.
  • Βάζουμε μέσα το τεμαχισμένο φιλέτο γαλοπούλας και το μαγειρεύουμε τόσο ώστε να γίνει άσπρο και να μην φαίνεται πουθενά ροζ. Στην συνέχεια το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.


  • (στο σημείο αυτό πέταξα τα υπολείμματα λαδιού από την κατσαρόλα και συμπλήρωσα λίγο καινούργιο λάδι).
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.


  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το αλάτι, τη πάπρικα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάνε παντού ομοιόμορφα.


  • Προσθέτουμε το γάλα και τις πέννες και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για να μην μας κολλήσει.


  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για περίπου 10΄-11΄ μέχρι να γίνουν οι πέννες, θα δείτε τότε ότι το γάλα θα έχει μειωθεί επειδή θα έχει απορροφηθεί από τα ζυμαρικά και όσο έχει μείνει θα έχει γίνει μία πηχτή σάλτσα.


  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει ομοιόμορφα παντού.
  • Σερβίρουμε αμέσως που είναι ζεστά.


֍  Χρήσιμες Συμβουλές ֍
  • Μαζί με τα υπόλοιπα καρυκεύματα μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ κοφτή, σκόνη σκόρδου και 1 κ.γ. ξερό βασιλικό.
  • Αντί για φιλέτο γαλοπούλας μπορείτε να βάλετε φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο γάλα και όχι κρέμα γάλακτος για να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στις πέννες να μαγειρευτούν.
  • Όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα, η κρέμα που θα έχει δημιουργηθεί από το γάλα είναι ανώτερη και ποιο ελαφριά από την κρέμα γάλακτος που μπορεί πιθανόν να έχετε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε αντί του γάλακτος.

Καλή σας όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου